Kruiwagen werkzaamheden van Dam Woerden

Tuin winterklaar maken

Het is van groot belang om uw tuin te allen tijde goed te onderhouden. Wanneer de zomer weer voorbij is en de herfst in aantocht is, breekt het perfecte moment aan om uw tuin winterklaar te maken. Hoveniersbedrijf M. van Dam helpt u hier graag bij en zorgt ervoor dat uw tuin er voor de winter weer netjes bij ligt.

Verschillende werkzaamheden

Om ervoor te zorgen dat uw tuin helemaal winterklaar is, voeren onze hoveniers diverse werkzaamheden uit, die allen van groot belang zijn. Indien uw tuin voorzien is van een gazon, ontdoen onze hoveniers het gras van rommel, maaien ze het gras en geven ze het een laatste mestbeurt. Ook kunnen onze hoveniers kalk over uw gazon strooien. Dit voorkomt de vorming van mos en geeft wortels meer lucht. Let er daarnaast op dat u niet meer over uw gazon loopt wanneer het begint met vriezen. Hiermee voorkomt uw dat u de bevroren grassprieten beschadigt.

Nadat wij klaar zijn met uw gazon, inventariseren wij alle planten, bloemen en bomen in uw tuin en bepalen wij of deze wel of niet gesnoeid moeten worden. Daarnaast kijken wij of er bepaalde (kuip)planten zijn die naar binnen moeten worden verhuisd, zodat zij de winter kunnen overleven. Tot slot snoeien wij bepaalde struiken en bomen terug. Het is belangrijk dat dit gebeurt voordat de eerste vorst in de grond zit. Op deze manier zijn uw struiken, bomen en andere planten zo goed mogelijk beschermd tegen het winterweer.

Overige tuintips voorafgaand aan de winter

Naast het winterklaar maken van de tuin, zijn er nog een aantal andere tuintips voor tijdens de wintermaanden:

  • Sluit de buitenkraan goed af. Hierdoor voorkomt u dat deze kraan bevriest.
  • Heeft u een tuinslang in de tuin liggen? Zorg er dan voor dat deze geen water meer bevat, zodat er geen kans op bevriezing is.
  • Zorg ervoor dat beelden, bloempotten, vazen en aardewerk waar water in kan blijven staan, geen water bevatten. Dit kunt u doen door het aardewerk op de kop te zetten, of nog beter, naar binnen te halen. Hierdoor voorkomt u dat aardewerk kan barsten.

Interesse in het laten winterklaar maken van uw tuin?

Wilt u uw tuin winterklaar maken en bent u geïnteresseerd in onze diensten op dit gebied? Neem dan gerust contact met ons op, stuur een e-mail naar info@hoveniersbedrijfvandam.nl
of bel naar 06 – 526 345 25 of 0348 – 44 89 63. Onze specialisten helpen u graag verder!

Zoekt u een hoveniersbedrijf?

Vraag geheel vrijblijvend tuinadvies aan.

Direct advies aanvragen ›