Kruiwagen werkzaamheden van Dam Woerden

Aanleg houten vlonder en steigers

Hoveniersbedrijf van Dam uit Woerden is gespecialiseerd in het aanleggen van houten vlonders en steigers in uw tuin.
Door het gebruik van hardhout zoals Bankirai bent u verzekerd van perfecte kwaliteit en levensduur van uw vlonder of steiger. Hoveniersbedrijf van Dam begeleid u graag in het vaststellen van de grootte van uw vlonder of steiger.
Hierbij wordt rekening gehouden wat de functie van de vlonder of steiger wordt. Wilt u bijvoorbeeld een tafel en stoelen neerzetten, of een ligbed? Dan komt u al snel in de richting van een vlonder van 4 bij 5 meter.Houten vlonder en steigers

Werkwijze en aanleg van vlonders en steigers

Voordat wij een vlonder of steiger plaatsen bekijken wij eerst de huidige situatie en ondergrond. Van hieruit wordt bepaald hoe de fundering van de vlonders en steigers gemaakt zal worden. Indien dit een vlonder betreft wordt er gebruikt gemaakt van hardhouten vlonderpalen als fundering. Deze vlonderpalen worden om de 50 cm in de grond geslagen om zo een goed draagvlak te creëren voor de vlonder. Tussen deze vlonderpalen worden balken gemonteerd met slotbouten die dienen als montagevlak en ligbed voor het houten bovendek. Hierop wordt in de gewenste richting, in lengte of breedterichting, het houten bovendek gemonteerd. Heeft u liever een andere houtsoort dan hardhout? Er zijn diverse houtsoorten mogelijk! Neem hiervoor contact met ons op.

Ook voor het plaatsen van een steiger is het van belang een goede basis te creëren. Hierbij kunt u denken aan een steiger die oversteekt boven water. Hiervoor worden lange hardhouten palen als basis gebruikt, zowel in het water als in de grond. Deze worden onderling verbonden met hardhouten balken en met slotbouten gemonteerd. Ook voor het houtgebruik bij steigers zijn diverse houtsoorten mogelijk.

Interesse in een houten vlonder of steiger?

Wij nemen graag de mogelijkheden met u door en maken samen met u een plan en bouwontwerp op basis van uw wensen. Ons hoveniersbedrijf voert haar werkzaamheden uit in Woerden en omstreken. Indien nodig komen wij bij u op locatie om de situatie in kaart te brengen voor een helder beeld en gerichte offerte.Houten balken steiger

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie. Stuur een email naar info@hoveniersbedrijfvandam.nl of bel met 06-526 345 25.

Zoekt u een hoveniersbedrijf?

Vraag geheel vrijblijvend tuinadvies aan.

Direct advies aanvragen ›