Kruiwagen werkzaamheden van Dam Woerden

Voorjaarsonderhoud

Als de winter bijna is afgelopen, is het de hoogste tijd om weer het nodige voorjaarsonderhoud aan de tuin te gaan doen. Nu het voorjaar er aan komt, willen we immers dat onze tuin en het terras er weer netjes bij liggen.

Om uw tuin er in het latere voorjaar weer fris en vrolijk uit te laten zien, is het belangrijk om het voorjaarsonderhoud aan de tuin goed op te pakken. Dat onderhoud aan uw tuin kunt u natuurlijk zelf doen, maar onze hoveniers doen het ook graag voor u. U kunt ons hoveniersbedrijf inschakelen voor alle onderhoudswerkzaamheden aan uw tuin. Wij zijn, of u nu in de regio Woerden of in de regio Utrecht woont, altijd wel bij u in de buurt en zijn u graag van dienst.

Gazon

Het gazon heeft in de winter vaak het nodige te lijden. Dode bladeren, vorst en sneeuw zijn nu eenmaal niet goed voor het gras. Door bemesten geven we het gras weer de nodige voeding en energie. Ook verticuteren is noodzakelijk. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat het gras weer genoeg lucht krijgt en wordt ook het mos verwijderd. Overlast van mos wordt tegengegaan door middel van kalk. Kale plekken kunnen we, zodra het weer het toelaat, weer opnieuw inzaaien of voorzien van nieuwe plaggen. Ook moet het gras weer gemaaid worden. Nu het gras in het voorjaar nog kwetsbaar is, dient dit met de nodige zorg te gebeuren.

Bestrating schoon en mosvrij maken

Na de winter is de kans groot dat uw terras nogal vuil is geworden, en misschien is het ook een beetje groen van de mos. Ook daarvoor kunt u onze hulp inroepen. Wij kunnen uw terras, oprit en tuinpad professioneel voor u reinigen. Wij beschikken over de juiste gereedschappen en materialen hiervoor om uw bestrating schoon en mosvrij te maken zonder dat dit nadelige gevolgen voor de bestrating en ondergrond heeft.

Snoeien

Omdat snoeien vaak het beste al in het late najaar of in de winter kan worden uitgevoerd, is het zaak om daar in het vroege voorjaar zeker niet te lang mee te wachten. Uiteraard is het sowieso belangrijk om planten, bomen en struiken alleen in de juiste periode te snoeien.

Kuipplanten

De makkelijkste en snelste manier om al vroeg in het voorjaar een overdaad aan bloeiende planten in uw tuin en op het terras te krijgen, is door het gebruik van kuipplanten. De mogelijkheden daarin zijn bijna oneindig. Laat u ons daarin vrijblijvend adviseren.

Overige werkzaamheden

Uiteraard kunnen wij tijdens het voorjaarsonderhoud aan uw tuin nog veel meer voor u doen, zoals:

  • Het bemesten van de tuin en borders
  • Tuinmeubilair reinigen
  • Oude bladeren en takken opruimen en afvoeren
  • Klimplaten opbinden
  • Wieden
  • Vijver schoonmaken
  • Vijver voorzien van nieuwe waterplanten
  • Het planten van planten, struiken en bomen

Contact

Wilt u graag de mogelijkheden bespreken of vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op.
Stuur een email naar info@hoveniersbedrijfvandam.nl of bel met 06-526 345 25.

Zoekt u een hoveniersbedrijf?

Vraag geheel vrijblijvend tuinadvies aan.

Direct advies aanvragen ›